"اونیکوگریفوزیس"
Onychogryphosis
عکس بیماری

اونیکوگریفوزیس (Onychogryphosis)

اونیکوگریفوزیس که گاهی به آن "ناخن چنگالی" نیز گفته می‌شود، اختلالی در ناخن است که معمولاً به‌صورت اکتسابی رخ می‌دهد، اما ممکن است به‌صورت ارثی نیز ظاهر شود. این اختلال بیشتر ناخن‌های پا، به‌ویژه شست پا (hallux) را تحت تأثیر قرار می‌دهد. صفحه ناخن به‌صورت ضخیم‌شده نامتقارن، مات، کشیده، با افزایش انحناء و اغلب به رنگ زرد-قهوه‌ای دیده می‌شود و ممکن است خطوط عرضی سطحی را نشان دهد. ناخن ضخیم‌شده می‌تواند به شدت تغییر شکل داده و به‌صورت جانبی جابجا شود، به‌طوری که به شکل شاخ قوچ درآید و باعث درد شده و با پوشیدن کفش و راه رفتن تداخل ایجاد کند.

در جمعیت سالمندان، دیستروفی ناخن معمولاً به‌علت میکروتروما ناشی از کفش‌های نامناسب رخ می‌دهد، اما با اختلالات گردش خون محیطی، درماتیت استاز، اونیکومایکوزیس (onychomycosis)، خود غفلت و ناهنجاری‌های ارتوپدی مانند هالوکس والگوس و راست‌قامتی نیز مشاهده می‌شود.

اونیکوگریفوزیس ممکن است با آسیب به ماتریکس در بیماران مبتلا به پسوریازیس یا ایکتیوز، بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی، هیپراوریسمی و اختلال در گردش خون محیطی همراه باشد.

اونیکوگریفوزیس ارثی به‌ندرت توصیف شده است. ممکن است تمامی ناخن‌های دست‌ها و پاها درگیر شوند. این اختلال به‌صورت صفت اتوزومال غالب به ارث می‌رسد. همچنین اونیکوگریفوزیس به‌عنوان ویژگی سندرم‌های هیم-مونک (Haim-Munk syndrome)، توبروز اسکلروزیس (tuberous sclerosis)، سندرم پاپیلون-لفور (Papillon-Lefèvre syndrome)، ایکتیوز هیستریکس (ichthyosis hystrix) و سندرم دیسپلازی اکتودرم-سین‌داکتیلی نوع ۱ (ectodermal dysplasia-syndactyly syndrome type 1) توصیف شده است.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک